Dahlqvists debuut was een op feiten gebaseerd, maar een - zoals hij het zelf noemt - "door de vleesmolen gehaald" verhaal over een verwarde Zweedse jongen.

Diens onbezorgde jeugd wordt bruusk onderbroken door een tragische gebeurtenis. Hij komt in België terecht en wordt heen en weer geslingerd tussen broze herinneringen aan het landelijke Zweden en de harde realiteit van zijn nieuwe leven in de stad Antwerpen. Hij trekt ten strijde tegen de wereld en zichzelf. Gelukkig is zijn broer Rasmus er om hem bij te staan tijdens moeilijke momenten – of maakt die broer de dingen nog erger?Tweetalige uitgave Nederlands - Zweeds.

ISBN 978-9490385095

Helaas niet meer online verkrijgbaar door frauduleus bankroet van de uitgever.


Resterende exemplaren kunt u echter nog via de auteur bestellen.


Een heruitgave is voorzien.

Lees het eerste hoofdstuk van

Dood in de Doos

(download PDF)

Lees een recensie:

Nationale Boekenblog

(download PDF)

Rasmus Dahlqvist

Dahlqvist vermengt werkelijkheid, fictie en herinneringen in zijn schrijfsels. De werkelijkheid vindt hij in gewone, dagelijkse gebeurtenissen en in gesprekken met personen van allerlei leeftijden. Dit alles wordt vermengd met een dosis fictie, zodat oorspronkelijke feiten anders, mooier en spannender worden. Dahlqvist schrijft zowel fictie als historische non-fictie.


Dit boek vetelt het verhaal van Andreas, een personage uit Dood in de Doos. Beide verhalen vullen elkaar aan, maar kunnen apart gelezen worden.

Een Antwerpse jongen wordt niet door zijn moeder, maar door zijn vader afgehaald van school. Dat heeft grote gevolgen. Na een lange revalidatie in het ziekenhuis komt hij terug thuis. Daar bouwt hij zijn eigen wereld op, waarover hij als een eenzaam keizer regeert. Hij ontmoet de Zweedse Dahl, die hem Nittiotre noemt en zijn bondgenoot wordt. Of zet Dahl net alles op zijn kop?


Uitgave Nederlands

ISBN 9789490385538

Helaas niet meer online verkrijgbaar door frauduleus bankroet van de uitgever.


Resterende exemplaren kunt u echter nog via de auteur bestellen.


Een heruitgave is voorzien.

Lees een recensie:

Leeswolf

(download pdf)

Lees een recensie:

Lekkerlezen

(download pdf)

Meld je aan voor

UPDATES en NIEUWS

Meld je aan en ontvang nu en dan nieuws. Blijf op de hoogte van de projecten van de auteur. Je gegevens worden nergens anders voor gebruikt.

 
 

Read

Synopsis.

Download

PDF file

Rasmus Dahlqvist - Copyright - All Rights Reserved.